AI-specialist Faktion en glasproducent Sprimoglass lanceren HR Software platform

Sprimoglass Group CEO Frédéric De Gucht stapt in raad van bestuur Faktion en bekrachtigt daarmee partnerschap.
image002-2

All-in-one HR-oplossing ‘Chroligo’

 

Met succesvolle spin-offs als Metamaze en Chatlayer is AI-expert Faktion niet aan haar proefstuk toe. Hun meest recente oplossing is een AI-platform dat de naam Chroligo kreeg. Het platform kwam tot stand door een partnerschap tussen Faktion en specialist in vlakglasverwerking Sprimoglass. Chroligo automatiseert manuele functies binnen HR die de efficiëntie en productiviteit ten goede komen. Het gaat om de werknemersregistratie, een rolgebaseerde personeelsplanning en een geautomatiseerde payrolling. Of zoals ze het zelf zeggen: Chroligo automatiseert people, planning en payroll. 

 

Werknemers kunnen via een app onder meer hun timesheets aanvullen of verlof ingeven. Verder is een herkenningssysteem op de werkvloer geïnstalleerd, waardoor manueel badgen overbodig is geworden. De workplace management tool creëert daarnaast een overzicht van alle medewerkers verdeeld over de verschillende afdelingen. Rekening houdend met de persoonlijke skills van elke werknemer, bepaalt de tool bovendien welke werkpositie meest geschikt is. Door personeel toe te wijzen op basis van hun vaardigheden, kunnen zij ingezet worden waar ze het meest effectief zijn. Dit vermindert opleidingskosten en de volledige productiecapaciteit wordt zo benut. 

 

De Chroligo-oplossing werd op vraag van glasproduct Sprimoglass voor hen ontwikkeld. De verdere uitrol gebeurt samen, als SAAS-product.

 

 

Meer informatie op chroligo.com

 

 

Vriendschap als basis voor succesvolle professionele samenwerking

 

De samenwerking tussen Faktion en Sprimoglass is niet toevallig tot stand gekomen. Frédéric De Gucht en Joeri Van Steen, respectievelijk CEO bij Sprimoglass en CTO bij Faktion, kennen elkaar al meer dan 20 jaar. Ze zaten samen op de middelbare school in Aalst en hebben doorheen de jaren contact gehouden. Toen Frédéric een AI-oplossing zocht voor zijn bedrijf, wist hij meteen waar aan te kloppen. Ook Faktion CEO Bart Baeyens en Joeri Van Steen waren jaren bevriend alvorens professioneel samen te werken. 

 

Eind vorig jaar heeft Frédéric de rangen van Faktion vervoegd als aandeelhouder en niet-uitvoerend bestuurder. Sindsdien heeft Faktion met Frédéric en het Sprimoglass-team samengewerkt aan verschillende ‘AI Empowered’ oplossingen, met de co-creatie van Chroligo als een voorlopig hoogtepunt.

 

Faktion CEO Bart Baeyens licht de samenwerking verder toe:

“Wij waarderen Frédéric als een visionaire leider in digitale transformatie. We zijn ervan overtuigd dat met Frédéric aan boord van onze AI-speedboot, aanzienlijke rugwind aan Faktion en haar partners wordt gegeven.”

 

 

Faktion laat diverse sectoren kennismaken met AI

 

Faktion ontwikkelt AI-oplossingen op maat van bedrijven en is tevens incubator van enkele succesvolle AI Startups. Ze  rekenen de grote namen in banking, insurance, telco en manufacturing tot hun klantenbestand. Door samen te werken met glasproducent Sprimoglass kijken ze verder dan de traditionele markten. Volgens Faktion is AI geen niche, maar is elke sector gebaat bij de automatisering van bepaalde, in dit geval HR, processen.  

 

“In elke industrie en in elke businessdomein kan AI toegepast worden. AI is geen doel op zich maar moet dienen om business value te creëren. ‘A means to an end’ dus, behalve voor Faktion, voor ons is het core business natuurlijk.

 

Faktion maakt organisaties sterker door AI te operationaliseren. We zetten onze missie voort om state of the art AI-producten te bouwen, waarbij het softwareplatform rond de AI component minstens even belangrijk is als de AI component zelf. Net dat wordt toch vaak onderschat, we noemen het dan ook ‘Applied Artificial intelligence’.

 

Daarnaast creëren we spin-offs vanuit Faktion of bouwen we ventures voor onzeklantenEen perfect voorbeeld van zo’n potentiëleventure is onze samenwerking met Sprimoglass Het begon als een ambitieus intern AI project, groeide uit tot een SAAS platform en er is de ambitie om dit te laten uitgroeien tot een apart bedrijf. Hierbij bouwen we dus ook mee aan een capabele organisatie om dit verder op te schalen, door hen te voorzien van ‘Faktion qualified’ data science talent.”

 

Aldus, CEO Bart Baeyens.

 

 

 

 

Over Faktion

 

Faktion is een end-to-end dienstverlener op vlak van AI, data science en machine learning. Faktion biedt niet alleen AI-oplossingen aan, ze helpen bedrijven ook hun eigen corporate AI op te starten. Metamaze en Chatlayer gelden als twee succesvolle spin-offs van Faktion die intussen zelfstandig opereren. Faktion  werkt voor klanten in Europa en Singapore . In 2019 werd het bedrijf verkozen tot ‘AI scale-up van het jaar’ tijdens de DI Summit, de Belgische bijeenkomst voor data-innovatie. Eveneens in 2019 is Faktion’s Founder en Chief Technology Officer Joeri Van Steen verkozen tot ‘European CTO of the year’ door Orgalim, vertegenwoordiger van de Europese technologische industrieën op EU-niveau.

 

 

 

Over Sprimoglass

 

Sprimoglass is een Belgisch bedrijf dat al meer dan 120 jaar actief is in de transformatie van vlak glas. Ze zijn toonaangevend in de sector isolerende beglazing voor de bouwsector. Het bedrijf telt momenteel bijna 500 werknemers. Zoals de naam doet vermoeden, is Sprimoglass gevestigd in Sprimont. Sinds 2021 hebben ze ook een fabriek in Hasselt.

 

Meer informatie: www.sprimoglass.be

 

 

 

Geschreven door Cato Tegenbos, Growth Inc.

Inquiry for your POC

=
Scroll to Top